HİZMETLERİMİZ

KOVALI ELEVATÖR


KOVALI ELEVATÖRLER

Tahılın dikey olarak taşınmasını sağlayan elevatörler ihtiyaca göre, 25 t/s ile 200 t/s kapasite aralıklarında üretilir. Elevatörler, galvanizli çelikten veya paslanmaz çelikten üretilir ve tüm aksamları, cıvata-somun bağlantısı ile birbirine monte edilir. Bu montaj süresini kısaltarak, bakım kolaylığı sağlar.

Elevatör tahrik başlığı, yük taşıyan kısımları modele göre galvanize çelikten üretilen sağlam bir konstrüksiyona sahiptir. Başlık kısmında tahılın temas ettiği bölgeler aşınmaya dayanıklı polietilenle kaplamalıdır. Temizleme ve bakım pencereleri  pratik açma kapama elemanlarıyla kullanıcıya kolaylık sağlayan standart özellikleri vardır. Sökülebilir başlık (3 parçaya ayrılabilen) ve sökülebilir yatakları ile bakım ve teknik servis kolaylığı sağlamaktadır. Bakım, montaj ve çalışma kolaylığı sağlayacak donanımlara ve opsiyonlara sahiptir. 
Elevatör, avare kısmında temizleme kızakları, kayış gerginliğini ayarlamak için gerdirme mekanizması, temizleme-bakım için gözetleme kapakları ile standart yapıya sahiptir. İhtiyaca ve isteğe göre yere düşen tahılları geri sisteme güvenli beslemek için yanlarda besleme haznesi bulunur.
 
Elevatör kolonları 3mt - 2mt - 1mt şeklinde farklı boy seçenekleri mevcuttur. Her kolon çiftini birbirine bağlayan kolon birleştirme elemanı sayesinde kolon hizası sağlanır ve sağlam bir yapı oluşturulur.
Standart gözetleme pencereli kolon sayesinde ürünün kova içerisindeki akışı izlenebilmekte, kayış ve kovalara erişim kolaylıkla sağlanabilmektedir.
Elevatör tahrik tamburları sökülebilir modüler kauçuk kaplamalı-konik sıkmalı-sayesinde teknik servisi kolaylaştırır.
Elevatörlerde kullanılan kayışlar yüksek kalitelerde olup dayanıklıdır. Aşınmaya dayanıklı, ısıya dayanıklı, yağa dayanıklı bantlar kullanılır. Standart kovalarımız yüksek yoğunluklu polietilen kovalardır. İsteğe bağlı sac kova da kullanılabilir.